Δείτε επίσης...

Το σχολείο μας υποστηρίζοντας έμπρακτα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και συγκεκριμένα αυτών της καλής υγείας και ευημερίας  (Στόχος Νο3) φιλοξένησε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό - Τμήμα Ξάνθης,  ο οποίος παρουσίασε με βιωματικό τρόπο βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης στους μαθητές και μαθήτριες της Στ τάξης του σχολείου μας.

Πιο συγκεκριμένα,  οι εκπαιδευόμενοι μαθητές και μαθήτριες εξασκήθηκαν στην τεχνική Heimlich,  στο πρωτόκολλο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σε παιδί και γνώρισαν την θέση ανάνηψης σε θύμα με αναπνοή και απώλεια αισθήσεων. Η πρακτική αυτή προσέγγιση ενθουσίασε το μαθητικό κοινό το οποίο συμμετείχε έμπρακτα στην αναγνώριση των περιστατικών και στις τεχνικές διάσωσης.

Ευχαριστούμε τον Αρχηγό του τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Ξανθόπουλο Λεωνίδα, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Ιορδανόπουλο Συμεών, Υπαρχηγό Α του τμήματος και Εκπαιδευτή Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης, για την επαγγελματική του παρουσίαση και την άψογη πραγματοποίηση του βιωματικού σεμιναρίου στους μαθητές μας.

Copyright © 2010-2011 Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. - Designed and hosted by CompuLaw computers & peripherals.